Bemutatkozás

 

Az 5 éve megalakított, nemzetközi Bodrogközi Fejlesztési Partnerséget, a térségben működő szlovák és magyar önkormányzatok, továbbá a VITEA közhasznú civil szervezet hozta létre. 

 

2006-ban a Partnerség meghirdette a Bodrogköziek a Bodrogközért “ nemzetközi mozgalmat, melynek a célja, hogy felverje a helyi lakosságot tespedt jelenlegi állapotából és elindítsuk gondolkodásukat, bekapcsolva őket a tervünk megvalósításába.

 

A különböző projektek kialakítása kapcsán, a Partnerségen kívüli szervezeteket is bevonjuk, ilyen volt pl. a kerékpárút nyomvonala.

 

A Partnerség égisze alatt valósult meg, a 2005-ben megrendezésre kerülő gasztronómiai nemzetközi rendezvény  Alsóbereckiben.

A rákövetkező évben, 2006-ban a nemzetközi közúti beruházás és a hozzákapcsolódó  ” UNIÓ A BODROGKÖZBEN “ átadási ünnepség lebonyolítása történt, a Partnerség részvételével.

A rendezvényen, mintegy 1500 ember szórakozását terveztük meg és bonyolítottuk le magas színvonalon.

Az alapítványi és Partnerségi tevékenységünkkel nagyban hozzájárulunk a Bodrogközi kultúra és történelem megismertetéséhez és terjesztéséhez.

 

Partnerségi kapcsolatokat építünk, más térségekben lévő szervezetekkel.

Közös szakmai utakat szervezünk, mint pl.2006-ban, amikor is a sajtót szakmai hajóútra invitáltuk és eljutottunk a Bodrog folyó azon gyönyörű szakaszára, ahol nem szokott személyszállító hajó járni, egészen az Ondova – Latorca folyók találkozásáig. Feltérképezve ezzel a folyó partján lévő turisztikai fejlesztési lehetőségeket.

A Partnerség rendezte meg az első Bodrogközi teremfoci és asztali teniszbajnokságot is.

 

Az országokban és az UNIÓ-ban is példátlan együttműködés, azért jött létre, hogy tagjai egymást segítve, együtt és a Partnerségen belül külön – külön is, a célterületre a különböző fejlesztési terveket elkészítsük, közös projekteket dolgozzunk ki, közös lobby tevékenységet folytassunk és a különböző pályázási lehetőségekből, ill. egyéb módon pénzforráshoz jussunk, a Bodrogközi térség felemelkedése és a projektjeink megvalósítása érdekében.        

   

A Partnerség az elmúlt időszakban, a Bodrogközben hajtóerővé vált, akik tettre késztetik a többi, a Partnerségbe nem tartozó önkormányzatokat is.

 

” A gyertya semmit sem veszít a fényéből, 

azzal, ha lángra lobbant egy másik gyertyát is.! “